Havnakonferansen på Tjøme har den rette settingen for to to dager med takstfaglig innhold og sosialt samvær.
Dato: 1.-2 september
Varighet: 10.00-17.00 (dag 1) 09.00-13.00 (dag 2)
Sted: Tjøme
Foreleser: Vidar Aarnes med flere
Pris: Kr 7450
Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*
Velkommen til Havnakonferansen på Tjøme!
På Havnakonferansen i år fokuserer vi på hva som er nytt innenfor arealmåling, ny standard og hva du må tenke på for å unngå å komme i ansvar.
Program kommer.
For å bestillie overnatting på hotellet, klikk her for å bestille overnatting på Scandic Havna Tjøme.
gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Husk at det er bindende påmelding til konferansen og at du må betale avmeldingsgebyr på kr. 3000,- dersom du ikke sier ifra om fravær innen påmeldingsfristen. Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem.
Norsk takst landskonferanse for 2023 arrangeres på Lily Country Club fredag 3. og lørdag 4. november. Landskonferansen gir deg faglig påfyll og du treffer takstkollegaer fra hele landet. Velkommen!
Kjære kolleger som jobber med taksering, rådgivning og kvalitetssikring inne eiendom! Det er en glede nok en gang å kunne ønske velkommen til Norsk takst sin årlige landskonferanse. Sett av tiden og bli med på den viktigste møtearenaen for dere som takserer Norge. Dere er viktigere enn noen gang!
Program kommer etterhvert 🙂
Du bestiller selv reise og overnatting på hotellet.
Som sponsor på Norsk takst landskonferanse får du egen stand midt i mingleområdet under hele konferansen. Ta kontakt med oss på e-post post@neak.no eller telefon 975 29 362 for mer informasjon om hvordan du kan bli sponsor og stille med egen stand.
Du bestiller selv reise og overnatting på hotellet. Lily Country Club med 486 hotellrom, restauranter, barer og spa i grønne, landlige omgivelser ligger 30 minutter fra Oslo og 10 minutter fra Oslo Lufthavn Gardermoen. I hovedrestauranten Brasseriet, lager kokkene klassiske og velkjente franske og italienske smaksopplevelser som de kombinerer og foredler med kvalitetsråvarer i sesong fra nærområder. Lily Spa tilbyr en variasjon av ulike behandlinger fra 20-50 minutter. På lørdager er spainngang forhåndsbooket til boende gjester. Ta kontakt på booking@lilycountryclub.no for booking av din tid.
Den faste årlige etterutdanningsavgiften dekker konferansen for sertifiserte takstmenn i Norsk takst som er underlagt obligatorisk etterutdanning. Konferansen gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst. Ledsagere og studentmedlemmer får 15 % rabatt på prisen. Se påmeldingsskjema for mer informasjon om priser.
Husk at det er bindende påmelding til konferansen og at du må betale avmeldingsgebyr på kr. 3000,- dersom du ikke sier ifra om fravær innen påmeldingsfristen. Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem.
Fra Norsk takst landskonferanse 2022God mat på Lily Country ClubHyggelige omgivelser ved lunsjGode kollegaer fra hele landet møtes på landskonferansenKurs på landskonferansen Norsk takst landskonferanse
Basseng, varm og kald kulp, badstue, tyrkisk dampbad og stilleområder. Massasje, kroppsbehandlinger og egen badstumester. Lily Spa tilbyr ulike behandlinger fra 20-50 minutter. På lørdager er spainngang forhåndsbooket til boende gjester. Ta kontakt på booking@lilycountryclub.no for booking av din tid.
I vår podcast Takstpraten kan du lytte til fageksperter fra takst- og eiendomsbransjen som virkelig kan regelverk knyttet til boligbygg.
Denne takstfaglige opplæringen skreddersydd for deg som allerede har en relevant byggeteknisk bakgrunn.
Oppstart: 19. september
Varighet: Ett semester, deltid
I samarbeid med: Norsk takst
Pris: Kr 35000,-*
Innføring i taksering gir deg kunnskaper om takstingeniørens/takstmannens roller og begrensninger. Du lærer om etiske retningslinjer, juridiske temaer, plan- og bygningsloven og takseringsmetoder.
Hva lærer du?
Du skal sette deg inn i et teoretisk pensum om etikk og ulike takseringsmetoder.
Faglig innhold
Introduksjon til takseringsyrket
Etiske regler og reklamasjonsnemda
Takstingeniørens adferd i møte med oppdragsgivere og samfunnet
Aktuelle lover som berører fagområdet
Grunnleggende finansmatematikk
Takseringsprinsipper og takseringsmetoder
Innføring i verditaksering, tilstandsrapportering, skadetaksering med mer
«Viktige egenskaper for en god takstingeniør er det å kunne kommunisere godt og være løsningsorientert. Du skal skape tillit og godt samarbeid. Taksering er et spennende og variert yrke for deg med bred fag- og systemkompetanse».
Thomas Raimet, Takstgruppen AS.
Undervisningsform
Undervisningen gjennomføres gjennom selvstudium fra vår e-læringsplattform Moodle og via webinarer. Som nettstudent er det spesielt viktig at du arbeider strukturert og målrettet. Du skal arbeide med oppgaver og forberedelser til samlinger.
Samlinger via webinar
Samlingene gjennomføres som webinarer. På webinarene møter du fageksperter fra takstbransjen, fagskoler og høyskoler. Gjennom veiledning skal vi støtte deg som student og vurdere dine kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse. En dytt i riktig retning eller klapp på skuldra – vi er med deg hele veien. Hvis du er motivert, har du alle muligheter til å få gode resultater.
For å kunne jobbe med taksering så må du først og fremst ha en relevant byggeteknisk bakgrunn som for eksempel bygg ingeniør, mesterbrev eller bakgrunn fra teknisk fagskole. Dersom du har en slik bakgrunn er du en god kandidat for dette studiet.
bakgrunn som byggmester (tømrer eller murer)
teknisk fagskole – bygg
bygningsingeniør
arkitekt
Vår takstfaglige opplæring gir deg flere karrieremuligheter. Nye regler for kjøp og salg av brukt bolig har gitt en stor etterspørsel etter kvalifiserte bygningssakkyndige. Samtidig gir økt ekstremvær behov for flere takstingeniører innenfor skadetaksering. Ønsker du ikke å jobbe som takstingeniør kan du søke jobb som rådgiver innenfor bygg- og eiendom.
Kun gjennom vårt utdanningstilbud i taksering kan du søke om sertifisering i Norsk takst. Norsk takst er den ledende bransjeorganisasjonen for takstforetak i Norge. Som sertifisert bygningssakkyndig eller takstingeniør i Norsk takst blir du en del av et solid faglig nettverk. Du kan be om en prekvalifisering fra Norsk takst. De kan gi deg en bekreftelse på at du oppfyller kravene til bakgrunn når du skal søke om sertifisering.
Det eneste du trenger er en PC/Mac, god internettforbindelse og motivasjon. Bruk hodetelefoner med mikrofon på webinarene. Da unngår du å ta opp støy som kan forstyrre andre deltakere. Dessuten slipper du å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret.
På den takstfaglige opplæringen har vi opptak frem til studiestart. Meld deg på så tidlig som mulig for å sikre deg en plass. Vi behandler påmeldinger helt frem til oppstart eller frem til det er fulltegnet. Meld deg av kostnadsfritt innen 14 dager etter at kontrakten er inngått. Avmelding etter fristen, men før studiestart, kan gjøres mot en kostnad på kr 3000,-. Ved avmelding etter studiestart må full studieavgift betales.
Prisen inkluderer e-bøker og tilgang til nødvendige abonnementer. Papirversjoner kan kjøpes dersom ønskelig. Etter påmelding får du en ordrebekreftelse på epost du brukte ved registrering. Faktura kommer på samme epost etter studiestart. Om du ønsker kan du allerede nå søke om finansiering via Svea
Bygg- og eiendomsbransjen er i endring, og det stilles stadig høyere krav til de som forvalter bygg og eiendom. Takstutdanningen er en profesjonsutdanning der du får ingeniørfaglig kompetanse innen bygningskonstruksjoner, tekniske anlegg, innemiljø, sikkerhet og energi – og mye mer.
I vår podcast Takstpraten kan du lytte til fageksperter fra takst- og eiendomsbransjen som virkelig kan regelverk knyttet til boligbygg.
Fageksperter innen taksering har tradisjonelt benyttet tittelen takstmann. Nå benytter mange heller den kjønnsnøytrale tittelen takstingeniør. Mange av de som jobber med taksering har en bakgrunn som byggingeniør eller fagskoleingeniør. Tittelen bygningssakkyndig blir benyttet for å titulere en person som kan utføre tilstandsanalyser etter de nye reglene for trygg bolighandel. Du vil se at tittelen er benyttet i forskrift til avhendingslova.
Bli sertifisert takstmann, takstingeniør eller bygningssakkyndig
Kun gjennom vår takstutdanning kan du bli kvalifisert til å søke om medlemskap og sertifisering i Norsk takst. Å være sertifisert takstingeniør i Norsk takst er et kvalitetsstempel som verdsettes i markedet. Norsk takst tilbyr et unikt fagmiljø, og svært mange gode medlemsfordeler. Dersom målet ditt er å bli sertifisert anbefaler vi at du setter deg inn i deres krav til medlemskap. Du kan også be om en prekvalifisering før du starter på takstutdanningen din.
Tilstandsanalyse av boliger fokuserer på nye krav til tilstandsrapporter som har gitt en etterspørsel etter kvalifiserte takstingeniører og bygningssakkyndige. Bygningssakkyndige som kan gjennomføre systematisk gjennomførte tilstandsanalyser.
Oppstart: 14. august
Varighet: Ett semester, deltid
I samarbeid med: Norsk takst
Pris: Kr 56 500,-*
Hva lærer du?
Opplæringen Tilstandsanalyse av boliger gir deg oppdatert kompetanse som er i tråd med lovendringen for bolighandel. Du får en tung teoretisk forankring. For at du skal bli kvalifisert til å kunne søke om sertifisering i Norsk takst er dette helt sentralt. En tilstandsrapport beskriver boligens tilstand samt skader eller avvik som takstingeniøren har funnet ved sin undersøkelse.
Du skal bli rustet til å møte utfordringer knyttet til lover, regelverk, bygningskonstruksjoner og tekniske anlegg. Videre lærer du om fukt-, sopp- og råteproblematikk, estetikk og restlevetid. Du får relevant kunnskap om metoder for vurdering av byggverks teknisk tilstand og kunnskap og relevant lovverk og standarder. For at du skal få et realistisk innblikk i den praktiske hverdagen, bruker vi flere forelesere fra takstbransjen.
Faglig innhold for tilstandsanalyse av boliger:
formelle rammer, lover og krav ved tilstandsanalyse
innføring i tilstandsanalyse, NS3424, NS3940 og NS3600
fuktproblematikk
teknisk, funksjonell, økonomisk, estetisk og restlevetid
miljøfarlige stoffer
brukbarhet, sikkerhet og energi
sopp og råte, inne- og utemiljø
utvendige bygningskonstruksjoner
innvendige bygningskonstruksjoner
tekniske anlegg: ventilasjon, varme, sanitær og elektro
rapportformer: boligsalg, reklamasjon, generell tilstand og byggsertifisering
Undervisningen gjennomføres gjennom selvstudium fra vår e-læringsplattform Moodle og via webinarer. Som nettstudent er det spesielt viktig at du arbeider strukturert og målrettet. Du skal arbeide med oppgaver og forberedelser til samlinger.
Samlinger via webinar
Samlingene gjennomføres som webinarer. På webinarene møter du fageksperter fra takstbransjen, fagskoler og høyskoler. Gjennom veiledning skal vi støtte deg som student og vurdere dine kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse. En dytt i riktig retning eller klapp på skuldra – vi er med deg hele veien. Hvis du er motivert, har du alle muligheter til å få gode resultater.
Som takstingeniører fungerer vi ikke bare som kontrollører for eksisterende boliger/bygninger. Vi er også rådgivere for fremtidige prosjekter, mulige valg av løsninger og vi engasjeres som uavhengig part for kvalitetssikring.
Thomas Tandberg fra Taksator
For å kunne jobbe med taksering så må du først og fremst ha en relevant byggeteknisk bakgrunn som for eksempel bygg ingeniør, mesterbrev eller bakgrunn fra teknisk fagskole. Dersom du har en slik bakgrunn er du en god kandidat for dette studiet.
bakgrunn som byggmester (tømrer eller murer)
teknisk fagskole – bygg
bygningsingeniør
arkitekt
Vår takstfaglige opplæring gir deg flere karrieremuligheter. Nye regler for kjøp og salg av brukt bolig har gitt en stor etterspørsel etter kvalifiserte bygningssakkyndige. Samtidig gir økt ekstremvær behov for flere takstingeniører innenfor skadetaksering. Ønsker du ikke å jobbe som takstingeniør kan du søke jobb som rådgiver innenfor bygg- og eiendom.
Kun gjennom vårt utdanningstilbud i taksering kan du søke om sertifisering i Norsk takst. Norsk takst er den ledende bransjeorganisasjonen for takstforetak i Norge. Som sertifisert bygningssakkyndig eller takstingeniør i Norsk takst blir du en del av et solid faglig nettverk. Du kan be om en prekvalifisering fra Norsk takst. De kan gi deg en bekreftelse på at du oppfyller kravene til bakgrunn når du skal søke om sertifisering.
Det eneste du trenger er en PC/Mac, god internettforbindelse og motivasjon. Bruk hodetelefoner med mikrofon på webinarene. Da unngår du å ta opp støy som kan forstyrre andre deltakere. Dessuten slipper du å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret.
På den takstfaglige opplæringen har vi opptak frem til studiestart. Meld deg på så tidlig som mulig for å sikre deg en plass. Vi behandler påmeldinger helt frem til oppstart eller frem til det er fulltegnet. Meld deg av kostnadsfritt innen 14 dager etter at kontrakten er inngått. Avmelding etter fristen, men før studiestart, kan gjøres mot en kostnad på kr 3000,-. Ved avmelding etter studiestart må full studieavgift betales.
Prisen inkluderer e-bøker og tilgang til nødvendige abonnementer. Papirversjoner kan kjøpes dersom ønskelig. Etter påmelding får du en ordrebekreftelse på epost du brukte ved registrering. Faktura kommer på samme epost etter studiestart. Om du ønsker kan du allerede nå søke om finansiering via Svea
Fageksperter innen taksering har tradisjonelt benyttet tittelen takstmann. Nå benytter mange heller den kjønnsnøytrale tittelen takstingeniør. Mange av de som jobber med taksering har en bakgrunn som byggingeniør eller fagskoleingeniør. Tittelen bygningssakkyndig blir benyttet for å titulere en person som kan utføre tilstandsanalyser etter de nye reglene for trygg bolighandel. Du vil se at tittelen er benyttet i forskrift til avhendingslova.
Bli sertifisert takstmann, takstingeniør eller bygningssakkyndig
Kun gjennom vår takstutdanning kan du bli kvalifisert til å søke om medlemskap og sertifisering i Norsk takst. Å være sertifisert takstingeniør i Norsk takst er et kvalitetsstempel som verdsettes i markedet. Norsk takst tilbyr et unikt fagmiljø, og svært mange gode medlemsfordeler. Dersom målet ditt er å bli sertifisert anbefaler vi at du setter deg inn i deres krav til medlemskap. Du kan også be om en prekvalifisering før du starter på takstutdanningen din.
Ny standard for arealmåling NS3940:2023 Areal- og volumberegninger av bygninger – hele bransjen samlet i en. På dette webinaret får du innsikt i den nye standarden for Arealmåling.
Dato: Høst 2023 – velg dato ved påmelding
Varighet: 09.00-12.00
Foreleser: Vidar Aarnes og Helge Jensen
Pris: Kr. 3700,-
Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*
Ny standard for arealmåling
Dette kurset tar deg igjennom den nye standarden for Arealmåling. Standarden inneholder begreper som kan brukes i hele bygningens livssyklus fra prosjektering til drift og avvikling, i hele verdikjeden. Ord og uttrykk er gjort mer tydelig for å unngå uklarheter. Det er også lagt til nye skisser og beskrivelser der det har vært behov for det. Standarden er forenklet og forbedret og den samler hele BAE næringen i en standard, for areal- og volumberegninger.
Planlegging og prosjektering, byggesaksbehandling, taksering og forvaltning
NS 3940 gjelder for areal- og volumberegning av alle typer bygninger. Standarden kan brukes ved planlegging og prosjektering, byggesaksbehandling, taksering og forvaltning, og i forbindelse med avgifts- eller statistiske beregninger og liknende.
Forelesere på dette webinaret er Vidar Aarnes og Helge Jensen. Vidar Aarnes er utdannet bygningsingeniør og har arbeidet med taksering siden 1992. Aarnes arbeider med tvistesaker og benyttes stadig som sakkyndig for domstolene. Han har deltatt aktivt i utviklingen av regelverkene i takstfaget. Helge Jensen er utdannet tømrermester og har jobbet som takstingeniør fra 1989. Helge er har bidratt aktivt med å utvikle boligsalgsrapporten og er i arealkomiteen og Standard Norge.
Takstnytt om arealmåling
I denne videosendingen har adm. direktør Daniel Helgesen i Norsk takst fått med seg Aarnes og Jensen i studio for å snakke om de viktigste endringene, Norsk taksts rolle i komitearbeidet og hva som kommer til å skje fremover.
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil en måned før kursstart. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Dette kurset gir deg kompetanse om inneklima, asbest og radon, både teori og hvordan dette brukes ved undersøkelser, vurdering og kostnadsberegninger.
Du får tilgang til foredragene samt spesiallagede faktablad om de aktuelle problemstillingene.
Dato: 14. juni
Varighet: 09.00-15.00
Foreleser: Marianne Kjølseth, Åsmund Andersen, Anne Tine Ødegård, Johan Mattsson
Pris: Kr 6300,-
Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*
Inneklima
En takstingeniør kan og bør ha tilstrekkelig kompetanse til å kunne undersøke og vurdere de mest sentrale inneklimafaktorene. Undervisningen tar for seg undersøkelsesmetoder og vurdering i henhold til grenseverdier av blant annet temperatur, relativ luftfuktighet, ventilasjon, svevestøv og muggsopp. I tillegg blir tiltak og kostnadsvurderinger diskutert.
Asbest
Selv om asbest ble forbudt brukt 1985, er det mange bygninger som har asbestholdige materialer. Asbestholdige materialer ble ikke fjernet da videre bruk ble forbudt. Hvis materialene ikke oppdages og identifiseres i tide ved oppussing og rehabilitering, kan dette føre til en uakseptabel spredning av asbestfibre, stenging av lokaler samt påfølgende omfattende saneringskostnader. Kurset gir en grunnleggende kunnskap om hvilke materialer som kan inneholde asbest og hvordan man undersøker dem.
Radon
Radon er en luktfri, radioaktiv, kreftfremkallende gass som er naturlig forekommende i grunnen. I mange eldre bygninger kan radongass sige inn via utettheter i gulv og grunnmur, men selv moderne bygninger med radonsperre kan ha utettheter på grunn av mangelfull utførelse og dermed uakseptable radonnivåer innendørs. Fordi både årsaken til innsig av radon og aktuelle tiltak for å håndtere et radonproblem er bygningsrelatert, er det naturlig at takstmenn har en grunnleggende kompetanse i undersøkelse og vurdering av radon.
Forelesere
Marianne Kjølseth, fagansvarlig asbest. Inngående kunnskap om både regelverk, prøvetaking, analyser og sanering.
Åsmund Andersen. Ansvarlig for elektronmikroskopianalyser. God kunnskap om asbestholdige materialer og prøvetaking
Anne Tine Ødegård. Fagansvarlig radon. Omfattende kunnskap om både regelverk, målemetoder og vurdering av tiltak.
Johan Mattsson, dr.philos. og fagsjef i Mycoteam med 35 års erfaring av inneklimaundersøkelser.
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil en måned før kursstart. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Praktisk gjennomgang av IVIT tilstandsrapport (for nye brukere)
Er du en relativt ny bruker av takseringsverktøyet IVIT tilstandsrapport? På dette kurset får du oversikten over endringene som er gjort etter ny lovgivning. Du lærer om praktisk bruk av IVIT tilstandsrapport.
Dato: 2. juni
Varighet: 09.00-12.00
Foreleser: Frode Mauren
Pris: Kr 3700,-
Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*
Praktisk bruk av forskriften i Avhendingslova
formålet med forskriften
formidling av resultatene til den bygningskyndiges observasjoner og undersøkelser
hvordan undersøkelsene skal skje og resultatet av dem, samt anslag på utbedringskostnader
lovlighetsmangler, brannceller og forhold som kan medføre fare for helse, miljø og sikkerhet
Gjennomgang av tilstandsrapporten
opprette nytt oppdrag i IVIT
opprette ny tilstandsrapport i IVIT
struktur på rapport
gjennomgang av konstruksjoner med særlig vekt på:
oppbygging og funksjonalitet med bruk av standardiserte/automatiske
drop-down menyer
sjekkpunkter
beskrivelse
avvik
tiltak
kostnadsestimat på tiltak
TG
Fraser
tilvalg/bortvalg
markedsverdi i tilstandsrapporter
befarings App
Bakgrunnskrav
deltakelse på kurs forutsetter at du har satt deg inn i IVIT generelt
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil en måned før kursstart. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Dette kurset passer for deg med sertifikat i taksering av bolig eller næringseiendom og som i tillegg ønsker å taksere enkelte landbrukseiendommer.
Dato: 27. april
Varighet: 09.00-15.00
Forelesere: Jone Serigstad og Asbjørn Haugedal
Pris: Kr 5490,-
Sertifiserte i Norsk takst: Inngår ikke i årlig etterutdanningsavgift, men er godkjent som 10 etterutd.timer.
Hva lærer du?
I dette kurset vil du lære om grenser mellom bolig og landbruk og krav ved taksering av eiendom i LNF/LNFR-område. Enkelte eiendommer (uten landbruksproduksjon) kan takseres av takstingeniører med sertifisering i bolig eller næringseiendom. Dette blir mulig gjennom å ta dette kurset og gjennom å sørge for medsignatur, kontroll og veiledning fra takstingeniør med sertifikat i taksering av landbrukseiendom. Du vil få en grundig oversikt over hvilke grunnregler som gjelder for landbrukseiendommer som:
Bebygde eiendommer i LNF/LNFR eller område regulert til landbruk med samlet areal under 100 Daa og/eller under 35 Daa full/overflatedyrket jord (under konsesjonsgrensen).
Bebygde eiendommer i LNF/LNFR eller område regulert til landbruk over 100 Daa hvorav det maksimalt er 35 Daa full/overflatedyrket jord.
Ubebygde eiendommer over 2 Daa i LNF/LNFR eller område regulert til landbruk (over konsesjonsgrensen).
Vi ser nærmere på
Hva er en driftsenhet
Konsesjonslov
Odelslov
Ulike rundskriv
Prinsipper for verdsettelse
Hvilke regler gjelder?
Overordnet gjelder følgende regler for å kunne taksere disse eiendommene:
Gjennomføring av kurs om grensegangen mellom bolig og landbruk
Bestått kunnskapstest
Rapporter skal kontrolleres og medsigneres av takstingeniør med sertifikat i landbrukseiendom
Grenseganger for størrelse og konsesjon må følges
*reglene gjelder kun for takstingeniører sertifisert for verditaksering av bolig og/eller næringseiendom.
Kurset er ikke et tradisjonelt etterutdanningskurs og inngår dermed ikke i den årlig etterutdanningsavgiften. Kurset gjennomføres med en kunnskapstest, som gir tilleggsegenskaper på verdi bolig- eller næringssertifikatet dersom den bestås.
Kurset godskrives med 10 kurstimer i Norsk taksts etterutdanningsordning, men beregnes ikke i de maksimalt 50 årlige kurstimene som inngår.
Forelesere på dette kurset er Jone Serigstad fra Jærtakst og Asbjørn Haugedal fra Takst og Tilstand. Jone har drevet med taksering i 25 år og har alle sertifikater i Norsk Takst. Landbrukstaksering og taksering av næringseiendom har Jone holdt på med siden 2006. Asbjørn har drevet med landbrukstaksering siden 1994. Han takserer også innenfor verdi, tilstandsanalyse, skjønn og skade.
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Dette kurset godskrives med 10 kurstimer i Norsk taksts etterutdanningsordning, men beregnes ikke i de maksimalt 50 årlige kurstimene som inngår.
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften. Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil en måned før kursstart. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Å være sertifisert takstingeniør i Norsk takst er et kvalitetsstempel som verdsettes i markedet. Norsk takst tilbyr et unikt fagmiljø, og svært mange gode medlemsfordeler.
Ny standard for arealmåling NS3940:2023 Areal- og volumberegninger av bygninger – hele bransjen samlet i en. På dette oppmøtekurset får du innsikt i den nye standarden for Arealmåling.
Dato: 8. juni
Varighet: 12.00-18.00
Sted: Britannia, Trondheim
Foreleser: Vidar Aarnes
Pris: kr. 6284,-
Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*
Ny standard for arealmåling
Dette kurset tar deg igjennom den nye standarden for Arealmåling. Standarden inneholder begreper som kan brukes i hele bygningens livssyklus fra prosjektering til drift og avvikling, i hele verdikjeden. Ord og uttrykk er gjort mer tydelig for å unngå uklarheter. Det er også lagt til nye skisser og beskrivelser der det har vært behov for det. Standarden er forenklet og forbedret og den samler hele BAE næringen i en standard, for areal- og volumberegninger.
Foreleser Vidar Aarnes er utdannet bygningsingeniør og har arbeidet med taksering siden 1992. Aarnes arbeider med tvistesaker og benyttes stadig som sakkyndig for domstolene. Han har deltatt aktivt i utviklingen av regelverkene i takstfaget.
Begrenset antall plasser
Vi gjør oppmerksom på at dette er et oppmøtekurs og at det derfor er et begrenset antall plasser på kurset. Meld deg på i god tid!
gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Vi samler bransjen og ser nærmere på de siste nyhetene og trendene innenfor næringseiendom. Bærekraft, energi og verdiskapning er i fokus.
Dato: 24.–25. mai
Varighet: To dager
Sted: Quality Airport Hotel Gardermoen
Pris: Kr 7450,-
Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*
Vi samler bransjen og ser nærmere på de siste trendene innenfor næringseiendom. Det blir høyaktuelle temaer, topp kvalifiserte foredragsholdere og nyttige diskusjoner. Knytt kontakter i bransjen og bli med på årets konferanse for aktører innen takst, eiendom, forsikring, bank og finans. Sjefsøkonom Øystein Dørum i NHO gir rykende ferske betraktninger rundt status i den norske økonomien og fremtidsutsiktene for norsk næringsliv, og hvordan dette kan påvirke markedet for salg og utleie av næringseiendom. I tillegg kommer Michael MacBrien i TEGOVA helt fra Brüssel for å fortelle om det det nye Bygningsenergidirektivet som står på trappene.
For å booke overnatting, gå inn på nordicchoicehotels.no og legg inn dato. Under linjen hvor du legger inn dato velger du «Jeg har bookingkode» og skriver inn kode NEAK.
Vi gir rabatt dersom flere fra ditt firma deltar. Husk derfor å oppgi firmanavn ved påmelding. Prisene her gjelder for deltakere som ikke er medlem av Norsk takst. Du bestiller overnatting på egen hånd. Deltakelse på middag er valgfritt og kommer derfor i tillegg.
En person 7450,-
To fra samme firma 7000
Tre eller flere fra samme firma 6500,-
fra Norsk takst Næringskonferanse 2023
Den faste årlige etterutdanningsavgiften dekker konferansen for deg som er sertifisert takstingeniør i Norsk takst og underlagt obligatorisk etterutdanning. Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som student får du kostnadsfrie forelesninger mandag og tirsdag. Du betaler kun dagpakke (kr. 1000,- pr. dag) + eventuelle middag / overnatting.
Som sponsor kan din bedrift knytte mange nye kontakter under konferansen. Du får tildelt en stand med bord rett utenfor konferanselokalet. Din logo synliggjort i programmet og på skjerm i pauser. Ta kontakt med oss for mer informasjon om hvordan du kan bli sponsor på e-post post@neak.no
Vær oppmerksom på at det er bindende påmelding og at du må betale avmeldingsgebyr på kr. 3000 ved avmelding. Ved uteblivelse av konferanse faktureres full kursavgift. Påmelding til middager er bindene.