Innføring i skogbruk
Dette kurset går over to dager, og passer for deg som som ønsker en oppfriskning i dine kunnskaper om skog.
Skogbruk er et stort fagområde og det er lett å gjøre feil hvis man har lite kunnskap. Kurset er laget som et innføringskurs med gjennomgang av basisbegreper. Det passer for takstmenn som er sertifisert innen landbruk, men som har liten fagbakgrunn innen skog eller har behov for oppfriskning. Kurset gjennomføres med en dag med oppmøtekurs og en dag med skogbefaring utendørs. Til befaringen må du ta med varmt tøy og støvler.
- Tirsdag 9. april: Oppstart kl. 10.00 med teori
- Onsdag 10. april: Utendørs skogbefaring og besøk på maskinelt driftslag som hogger i skogen. Vi avslutter med oppgave på hotellet klokken fra klokken 13.00 til 17.00.
Hva lærer du?
Kurset Innføring i skogbruk gir deg en innføring i skog, treslag, biologi, geologi og klima. Vi ser nærmere på hogstklasser, bonitet, volum, tilvekst og produksjonsevne. Videre så er miljøforhold et tema. Vi ser på økonomi i forhold til skogsbilveier, hogst, marked, inntekter og kostnader. I løpet av kurset får du grunnleggfende kunnskaper om skog og du lærer å lage en rotnettoberegning for verdsetting av skogen.
Innhold
- Skog, treslag, biologi, geologi, klima
- Hogstklasser, bonitet, volum, tilvekst, produksjonsevne
- Miljøforhold
- Økonomi: Skogsbilveier, hogst, marked, inntekter og kostnader
- Rotnettoberegning for verdsetting av skogen
Praktisk
Overnatting på Quality Airport Hotel Gardermoen: Lulzim Tafaj i Connectin kan hjelpe deg med å få bestilt hotellrom med rabatt. Kontakt han på lulzim.tafaj@connectin.no
Undervisere på innføring i skogbruk
Hans Otto Øverby, Forstkandidat og takstmann. Øverby Skog AS
Rolf Langeland, Forstkandidat og takstmann. Langeland Landbrukstakst og rådgivning AS
- gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
- gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
- gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
- gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
- gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
- utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Norsk takst er bestiller av kurs rettet mot sine medlemmer og Norges Eiendomsakademi er utvikler og leverandør. Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
- Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- 2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Melder du deg av etter fristen, eller uteblivelse ved oppstart, faktureres du 3.000,- i avbestillingsgebyr. Dette gjelder selv om du er medlem i Norsk takst. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Fristen for påmelding gjennom nettsiden er gått ut. Ta kontakt med kursansvarlig.