NEAK karriere

student med diplom

Her finner du stillingsannonser fra bedrifter som ønsker å komme i kontakt med deg som tar kurs innen taksering hos oss. Har du en stillingsannonse som du ønsker å dele? Send den på e-post til post@neak.no

Ser du etter en ny kollega?

Har du en stillingsutlysning du ønsker å dele med NEAKs kursdeltakere og nettverk? Send stillingsutlysningen på e-post til post@neak.no så hjelper vi deg med å videreformidle utlysningen.

NEAK karriere

Takstmann, takstingeniør eller bygningssakkyndig?

Fageksperter innen taksering har tradisjonelt benyttet tittelen takstmann. Nå benytter imidlertid mange heller den kjønnsnøytrale tittelen takstingeniør. Mange av de som jobber med taksering har en bakgrunn som byggingeniør eller fagskoleingeniør. Tittelen bygningssakkyndig blir benyttet for å titulere en person som kan utføre tilstandsanalyser etter de nye reglene for trygg bolighandel. Derfor er tittelen benyttet i forskrift til avhendingslova.

Bli sertifisert takstmann, takstingeniør eller bygningssakkyndig

Kun gjennom vår opplæring kan du bli kvalifisert til å søke om medlemskap og sertifisering i Norsk takst. Å være sertifisert takstingeniør i Norsk takst er et kvalitetsstempel som verdsettes i markedet. For eksempel tilbyr Norsk takst et unikt fagmiljø og svært mange gode medlemsfordeler. Dersom målet ditt er å bli sertifisert anbefaler vi at du setter deg inn i deres krav til medlemskap. Før du setter i gang med kurs innen taksering kan du be om en prekvalifisering. Slik får du vite om bakgrunnen din gjør at du vil kvalifisere til sertifisering etterpå.