Innføring i taksering

Dette kurset går over ett semester og er skreddersydd for deg som har en relevant byggeteknisk bakgrunn fra før.

  • Neste oppstart: 17. september 2024
  • Varighet: Ett semester, deltid
  • Pris: Kr 35000,-*
  • I samarbeid med: Norsk takst
Innføring i taksering

Hva lærer du?

Innføring i taksering er et kurs som først og fremst gir deg kunnskaper om takstingeniørens/takstmannens roller og begrensninger. Du lærer om juridiske temaer, plan- og bygningsloven og takseringsmetoder. Innføring i taksering gir deg som ønsker å bli takstingeniør eller takstmann, den grunnleggende kunnskapen du trenger før en spesialisering. Kun gjennom oss blir du kvalifisert til å kunne søke om å bli sertifisert i Norsk takst, Norges ledende bransjeorganisasjon for takstforetak.

Faglig innhold for Innføring i taksering

  • Introduksjon til takseringsyrket
  • Etiske regler og reklamasjonsnemda
  • Takstingeniørens adferd i møte med oppdragsgivere og samfunnet
  • Aktuelle lover som berører fagområdet
  • Grunnleggende finansmatematikk
  • Takseringsprinsipper og takseringsmetoder
  • Innføring i verditaksering, tilstandsrapportering, skadetaksering med mer
  • Klarspråk
  • Kvalitetssikring og kildehenvisning

Seminarer Innføring i taksering høst 2024

Samlingene gjennomføres via webinar.

  • 17.–19. september
  • 5.–6. november
Innføring i taksering
Foto: Ingun A. Mæhlum.

Undervisningsform på Innføring i taksering

Undervisningen på Innføring i taksering gjennomføres gjennom vår e-læringsplattform Moodle og via webinarer. Selv om kurset er nettbasert, får du muligheten til å snakke med undervisere og andre deltakere på nett. Ettersom din trivsel er avgjørende, benytter vi digitale verktøy som legger til rette for samarbeid og diskusjon. Når du tar kurs på deltid er det viktig at du arbeider strukturert og målrettet. Derfor lager vi digitale leksjoner som gjør dette enkelt for deg. Du skal arbeide med oppgaver og forberede deg til samlinger i løpet av kurset Innføring i taksering. I et yrke som takstingeniør eller takstmann er det å kunne arbeide selvstendig og strukturert sentralt. For å oppnå gode resultater på denne opplæringen blir denne egenskapen like viktig.

Samlinger via webinar

Samlingene på kurset Innføring i taksering gjennomføres via webinar. Derfor gjør vi vårt beste for å gi deg en god opplevelse av disse. På webinarene møter du fageksperter fra takstbransjen og fra fagskoler og høyskoler vi har et samarbeid med.  Gjennom veiledning skal vi støtte deg som og vurdere dine kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse om taksering. En dytt i riktig retning får du av oss – vi er med deg hele veien.

Se historie fra takstingeniør Even:

Bestill rådgivning for taksering

Skriv melding. Dette er et interesseskjema, og vi vil ikke lagre din kontaktinformasjon med mindre du godkjenner dette etter at vi har tatt kontakt med deg.
Kontakt meg på
Samtykke(Påkrevd)

Har du spørsmål?

Et yrke som takstmann eller takstingeniør gir deg mange muligheter

Bygg- og eiendomsbransjen er i endring, og det stilles stadig høyere krav til de som forvalter bygg og eiendom. Den takstfaglige opplæringen er en gir deg ingeniørfaglig kompetanse innen bygningskonstruksjoner og tekniske anlegg. Videre får du kompetanse innen innemiljø, sikkerhet og energi – og mye mer. Ikke alle våre deltakere jobber som takstmann eller takstingeniør i dag. Noen jobber som rådgivere hos entreprenører eller større organisasjoner. Idet du blir takstmann eller takstingeniør, har du også grunnlaget til å bli rådgiver innenfor energi og miljø i bygg. Dermed kan du bidra i arbeidet med å nå de nye kravene om nullutslippsbygg.

«Viktige egenskaper for en god takstingeniør eller takstmann er det å kunne kommunisere godt og være løsningsorientert. Du skal skape tillit og godt samarbeid. Taksering er et spennende og variert yrke for deg med bred fag- og systemkompetanse».

Thomas Raimet, Takstgruppen AS.

Thomas Raimet fra Takstgruppen AS

Takstmann, takstingeniør eller bygningssakkyndig?

Fageksperter innen taksering har tradisjonelt benyttet tittelen takstmann. Nå benytter imidlertid mange heller den kjønnsnøytrale tittelen takstingeniør. Mange av de som jobber med taksering har en bakgrunn som byggingeniør eller fagskoleingeniør. Tittelen bygningssakkyndig blir benyttet for å titulere en person som kan utføre tilstandsanalyser etter de nye reglene for trygg bolighandel. Derfor er tittelen benyttet i forskrift til avhendingslova.

Bli sertifisert takstmann, takstingeniør eller bygningssakkyndig

Kun gjennom vår opplæring kan du bli kvalifisert til å søke om medlemskap og sertifisering i Norsk takst. Å være sertifisert takstingeniør i Norsk takst er et kvalitetsstempel som verdsettes i markedet. For eksempel tilbyr Norsk takst et unikt fagmiljø og svært mange gode medlemsfordeler. Dersom målet ditt er å bli sertifisert anbefaler vi at du setter deg inn i deres krav til medlemskap. Før du setter i gang med kurs innen taksering kan du be om en prekvalifisering. Slik får du vite om bakgrunnen din gjør at du vil kvalifisere til sertifisering etterpå.