Nytt nettkurs i europeisk standard for de som takserer

Nettkurset gjennomføres ved hjelp av videoforelesning og interaktive oppgaver.

I  samarbeid med Siv. Ing. og takstmann Erik. H. Larsen har Norges Eiendomsakademi laget et nettkurs som gir deltagerne en innføring i den ledende europeiske standarden for takseringsarbeid, European Valuation Standards 2016.

Hensikten med kurset er å bidra til økt bevissthet rundt det regelverket som de som takserer er pliktig til å følge. Regelverket berører takseringsarbeidet, begrepsdefinisjoner, kravene til systematikk og rapporten til takstmannen mv.

Erik har utarbeidet et kompendie på grunnlag av den engelskspråklige standarden, som han har vært med på å utarbeide. Kurset gir deltakerne en god innføring i et «tungt» fagstoff. Video og interaktive oppgaver er en naturlig del av nettkurset.

Se kursoversikt

- Det er ikke meningen at de som takserer skal ha kjennskap til alle detaljene i standarden, men de skal ha kunnskap om hva som finnes der. Når behovet melder seg skal det være enkelt å finne fram til relevante problemstillinger på en effektiv måte, forteller Larsen.

Standarden er utarbeidet av TEGoVA (The European Group of Valuers Assosiations). TEGoVA er en europeisk organisasjon bestående av profesjonelle organisasjoner innenfor takseringsbransjen. Medlemmene er bransjeorganisasjoner fra forskjellige europeiske land som har takstmenn i sin medlemsmasse. Norsk takst har vært medlem i mange år.

- Som takstmann skal du ha dette kurset eller tilsvarende for at det faglige grunnlaget på dette feltet skal være i samsvar med Norsk takst og TEGoVA sine krav til kompetanse for utførende takstmenn, sier Larsen.

Sammen med øvrige kvalifikasjoner og erfaring kan sertifiserte takstmenn i Norsk takst søke om å bli godkjent som TEGoVA Residential Valuer (TRV) for boligtaksering eller Recognised European Valuer (REV) for taksering av næringseiendommer. Slike anerkjennelser er derfor et internasjonalt kvalitetsstempel.

Om TRV-godkjenning

 

Publisert 16. januar 2019.