Nye skadetakstmenn

Utdanning i skadetaksering er mer populært enn noen gang før.

Det er eksamenstid for deltakerne ved utdanningen Taksering av skade på bygninger og løsøre med skjønn. Her er noen av deltakerne samlet i forbindelse med det avsluttende seminaret, sammen med foreleser Svein Gangsø fra SGA Consult. I februar starter en ny gruppe med deltakere med studiet i skadetaksering.

- Skadetaksering er spennende og faglig utfordrende. Det som kjennetegner deltakerne er at de har en sterk interesse for byggfag, og et ønske om en variert arbeidshverdag, forteller faglig veileder Gunnar Halvorsen. Halvorsen er Bygningstekniker, Takst og Eiendomsøkonom, og har mange års erfaring med skadetaksering, prosjektledelse og teknisk rådgivning. 

- Skadetakstmenn hentes ofte inn for oppdrag ved reklamasjon i forbindelse med eierskifte. Da er takstmannens rolle som uavhengig part viktig, slik at skadelidte får riktig oppgjør og reparasjon. En skadetakstmann møter kunder som er i en sårbar situasjon. Han/hun skal også håndtere dette på en god måte, forteller Gunnar Halvorsen.

Kompetanse innen skadetaksering vil også være en fordel for de som ønsker å gå videre på tilstandslinjen, for deretter å sertifisere seg for utførelse av ny Boligsalgsrapport. En boligsalgsrapport gir omfattende informasjon om boligens tilstand.

Mange skadetakstmenn inngår i beredskapen ved naturskader som kan skyldes skred, storm, stormflo eller flom m.m. I Norge har vi sett mye ekstremvær de siste årene, som for eksempel uværet Synne i Agder og Rogaland på slutten av fjoråret, og flere vil garantert komme.