Spørsmål og svar om webinarer

Netttkurs

Her finer du svar på spørsmål som kan dukke opp første gang du deltar på et webinar.

Jeg hører ikke foreleseren

Dersom du ikke ser et mikrofon-ikon i menyen, klikk på "Join Audio", da blir dette ikonet synlig og lydenheter fra din pc blir tilgjengelig.

Klikk på den lille pilen til høyre for mikrofon-ikonet for å velge ønsket høyttaler og mikrofon.

Fortsatt ikke lyd? Gå til lydinnstillinger på din pc og velg utgangsenhet for høyttaler. Da skal du kunne se om høyttaleren på din pc er aktivert. 

Jeg har ikke mikrofon på min pc

Du trenger kun mikrofon dersom webinaret er lagt opp slik at du skal delta aktivt med tale. På mange etterutdanningskurs vil du få et godt utbytte så lenge du hører og ser foreleseren. På webinarer for studenter er det ofte viktigere at du har en god mikrofon. Vi anbefaler da å bruke egnede hodetelefoner med mikrofon.

Må jeg laste ned en app på pc for å delta på et webinar?

Nei, du trenger ikke å laste ned en app. Du får tilsendt en lenke, og når du klikker på denne kan du åpne webinaret i nettleseren din. Du kan selvsagt laste ned en app på din pc om du ønsker det. Dersom vi benytter Zoom så kan du eksempelvis laste ned deres app til pc. Når du klikker på lenken du har fått før webinaret, velger du da å åpne webinaret i en appen istedenfor nettleser. 

Last ned Zoom app for pc her

Kan jeg følge webinaret fra en iPad?

Ja, dersom vi eksempelvis benytter Zoom så kan du laste ned denne appen på din iPad. Videre så må du åpne webinaret via lenken du har fått som vanlig. Da vil webinaret åpnes i appen som du har installert.

Får jeg tilsendt presentasjonen fra webinaret?

Ja, kursansvarlig sender deg presentasjonen i etterkant av webinaret. Dersom webinaret er en del av et studium, så vil presentasjonen legges tilgjengelig på e-læringsportalen som vanlig.

Hvordan kan jeg stille spørsmål til foreleseren på et webinar?

Du kan stille spørsmål ved å aktivere din mikrofon i hovedmenyen til webinaret. Du klikker da på ikonet av en mikrofon slik at den røde streken over ikonet blir borte. Når du har stilt spørsmålet ditt kan du klikke igjen for å deaktivere den. Da unngår du at støy fra rommet du er i forstyrrer forelesningen. Du kan også stille spørsmål eller kommentere via chat. Foreleseren vil bestemme hvordan chatfeltet skal brukes på hvert enkelt webinar.

Jeg har blitt "kastet ut" av webinaret

Med mindre du gjør noe veldig uforskammet så blir du ikke kastet ut av webinaret. Men det kan hende at du har en litt dårlig internettforindelse der du er. I så fall så kan du forsøke å logge deg på webinaret på nytt. Lykke til!

 

 

Fordeler med webinarer

 

Oppdatert juni 2020.