Utvikling av eiendom: juridisk og økonomisk forvaltning
Utvikling av eiendom – juridisk og økonomisk forvaltning er et nettstudium som gir deg oversikten over eiendomsteori, eiendomsgrenser og informasjonssystemet for eiendom.

Undervisningen for studiet i eiendomsutvikling gjennomføres ved seminarer og selvstudium. Det betyr at du kan gjennomføre studiet på deltid. Du vil få tilgang til e-læringsportalen canvas gjennom Høgskulen på Vestlandet ved studiestart. Samlingene kan du delta på enten fysisk eller via webinar.
Hva er eiendomsutvikling?
Utvikling av eiendom: Juridisk og økonomisk forvaltning søker å utvikle eiendomsutviklere som kan tilrettelegge, forhandle, koordinere og planlegge i prosjekter som utvikler og foredler fast eiendom. Slik blir du en viktig brikke i arbeidet for økt lønnsomhet og samfunnsriktig utnyttelse. Når du jobber med utvikling av eiendom er god juridisk og økonomisk forvaltning avgjørende. Derfor er dette hovedtema i vårt nettstudium i utvikling av eiendom. God eiendomsutvikling er viktig for det grønne skiftet. Dersom vi skal nå vedtatte klimamål må vi følge flere nye krav. Dette er krav som vil medføre merkbare endringer for aktørene i næringen. Som eiendomsutvikler blir du en viktig ressurs når din bedrift skal sette strategier for klima og miljø.
Hva lærer du?
Dette studiet omfatter eiendomsteori om hva eiendom er, eiendomsgrenser og informasjonssystemet for eiendom. Du får en oversikt over lovsystemet rundt etablering og utbygging av eiendom. Plan og bygningsloven er sentral når du jobber med utvikling av eiendom. Om du skal lykkes må samspillet med annet lovverk være bra. samtidig må du kjenn rammebetingelsene som plansystemet er en del av. For å gi deg et godt grunnlag for arbeidslivet fokuserer vi på å gi deg den grunnleggende oversikten du trenger. Du vil tilegne deg kunnskaper om verdsetting av eiendom, erverv av eiendom og finansmatematikk. Du får en innføring i bruk av analysemetoder for eiendom med bruk av digitale tjenester.
Hvordan gjennomføres studiet i utvikling av eiendom?
Undervisningen gjennomføres ved seminarer og selvstudium. Det betyr at du kan gjennomføre studiet på deltid. Du vil få tilgang til e-læringsportalen canvas gjennom Høgskulen på Vestlandet ved studiestart. Så fremt du ønsker det kan du delta fysisk på de to obligatoriske samlingene. Samlingene arrangeres i lokalene til Høgskulen på Vestlandet i Bergen. Du kan velge å delta digitalt via zoom. Hver samling går over tre dager. Webinarene, som er listet opp under, tas opp slik at de er tilgjengelige også i etterkant.
Webinarer utvikling av eiendom høsten 2023
- 13.09.2023
- 14.09.2023
- 15.09.2023
- 29.11.2023
- 30.11.2023
- 01.12.2023
Studiet passer for alle som ønsker å jobbe med eiendomsutvikling eller forvaltning av eiendom. Studentene våre har mange ulike bakgrunner og kommer fra både mindre og større organisasjoner med en jevn fordeling mellom offentlig og privat sektor. Studiet passer eksempelvis dersom du:
- har erfaring fra salg/megling/utleie og ønsker å øke din kompetanse på området
- har erfaring fra eiendomsforvaltning eller eiendomsutvikling, og ønsker å øke din kompetanse på området
- har erfaring fra byggeledelse/prosjektledelse og ønsker å øke din kompetanse på området.
Opptakskravet er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Søkere med utdanning fra land utenfor Norden må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.
Spørsmål knyttet til opptak? Ta kontakt med opptak@hvl.no
Det er mange karrieremuligheter innenfor dette fagområdet. Det er behov for kompetanse innenfor eksempelvis:
- utvikling av eiendom
- juridisk og økonomisk forvaltning av eiendom
- salg og utleie
- koordinering, forhandling og tilrettelegging av prosjekter
Det eneste du trenger er en PC/Mac, god internettforbindelse og motivasjon. Bruk hodetelefoner med mikrofon på webinarene. Da unngår du å ta opp støy som kan forstyrre andre deltakere. Dessuten slipper du å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret.
Opptakskravet er generell studiekompetanse eller realkompetanse. Søkere med utdanning fra land utenfor Norden må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper. Spørsmål knyttet opptak? Ta kontakt med opptak@hvl.no
Studiet gir 15 studiepoeng. Dersom du velger å tar begge delstudier i eiendomsforvaltning får du 30 studiepoeng til sammen. Dette tilsvarer et halvt års studier ved en høyskole eller et universitet. Dermed kan det inngå i en grad. Ønsker du å fullføre en bachelor? Studiepoeng du får fra disse deltidsstudiene vil komme til fradrag for en del studier.
Fagmiljø ved Høgskulen på Vestlandet
Nettstudiet i utvikling av eiendom er et samarbeid mellom Norges Eiendomsakademi og Høgskulen på Vestlandet. Høgskulen på Vestlandet har ingeniørutdanning i Bergen, Førde og Haugesund. Institutt for Byggfag i Bergen utdanner byggingeniører på bachelor, master og PhD-nivå. Studiene er bredt sammensatt av byggetekniske fag, samt arkitektur, landskapsforvaltning og miljøforvaltning. Skolen tilbyr en rekke spesialemner til andre enn egne studenter, bl.a. for at yrkesaktive skal kunne oppgradere sin kompetanse innen byggfagene. Fagansvarlige ved Høgskulen på Vestlandet er;
- Arve Leiknes, Instituttleiar, Institutt for byggfag.
- Thorbjørn Kaland, Råggivar, Administrasjon ved FIN.






Utvikling av eiendom
Du blir nå meldt opp til dette studiet via Norges Eiendomsakademi AS. Dette er et samarbeidsstudie så du må i tillegg søke om opptak via Søknadsweb. Link kommer etter du har fullført påmeldingen. Opptakskravet er generell studiekompetanse eller realkompetanse Søkere med utdanning fra land utenfor Norden, må dokumentere at de oppfyller krav til norsk- og engelskkunnskaper.Bestill rådgivning for forvaltning og utvikling av eiendom
Har du spørsmål?

Jeg ble etter studiene fast ansatt som eiendomsutvikler i et eiendomsfirma. jeg gikk så videre til å bli prosjektleder og forvalter for 23 bygårder i Oslo. Jobben består av å forvalte circa 320 leiligheter, 800 leietakere og prosjektleder på oppussing av bygårder og leiligheter. Dette hadde jeg nok ikke hatt om jeg ikke fikk Norges Eiendomsakademi på min CV.
Andre Sannerhaugen