Inneklima, asbest og radon i bygninger
Dette kurset gir deg kompetanse om inneklima, asbest og radon, både teori og hvordan dette brukes ved undersøkelser, vurdering og kostnadsberegninger.
Du får tilgang til foredragene samt spesiallagde faktablad om de aktuelle problemstillingene.
Inneklima
En takstingeniør kan og bør ha tilstrekkelig kompetanse til å kunne undersøke og vurdere de mest sentrale inneklimafaktorene. Undervisningen tar for seg undersøkelsesmetoder og vurdering i henhold til grenseverdier av blant annet temperatur, relativ luftfuktighet, ventilasjon, svevestøv og muggsopp. I tillegg blir tiltak og kostnadsvurderinger diskutert.
Asbest
Selv om asbest ble forbudt brukt 1985, er det mange bygninger som har asbestholdige materialer. Asbestholdige materialer ble ikke fjernet da videre bruk ble forbudt. Hvis materialene ikke oppdages og identifiseres i tide ved oppussing og rehabilitering, kan dette føre til en uakseptabel spredning av asbestfibre, stenging av lokaler samt påfølgende omfattende saneringskostnader. Kurset gir en grunnleggende kunnskap om hvilke materialer som kan inneholde asbest og hvordan man undersøker dem.
Radon
Radon er en luktfri, radioaktiv, kreftfremkallende gass som er naturlig forekommende i grunnen. I mange eldre bygninger kan radongass sige inn via utettheter i gulv og grunnmur, men selv moderne bygninger med radonsperre kan ha utettheter på grunn av mangelfull utførelse og dermed uakseptable radonnivåer innendørs. Fordi både årsaken til innsig av radon og aktuelle tiltak for å håndtere et radonproblem er bygningsrelatert, er det naturlig at takstmenn har en grunnleggende kompetanse i undersøkelse og vurdering av radon.
Hvordan gjennomføres kurset?
Dette kurset gjennomføres som webinar. Du vil da følge undervisningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til underviseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post i god tid før kursstart.
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
- gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
- gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
- gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
- gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
- gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
- utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Norsk takst er bestiller av kurs rettet mot sine medlemmer og Norges Eiendomsakademi er utvikler og leverandør. Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
- Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- 2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil 14 dager før kursstart. Melder du deg av etter fristen, eller uteblivelse ved oppstart, faktureres du 3.000,- i avbestillingsgebyr. Dette gjelder selv om du er medlem i Norsk takst. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Har du spørsmål?
Fristen for påmelding gjennom nettsiden er gått ut. Ta kontakt med kursansvarlig.