Inneklima, asbest og radon i bygninger

Dette kurset gir deg kompetanse om inneklima, asbest og radon, både teori og hvordan dette brukes ved undersøkelser, vurdering og kostnadsberegninger. 

Du får tilgang til foredragene samt spesiallagde faktablad om de aktuelle problemstillingene. 

  • Dato: 16. oktober
  • Gjennomføring: Webinar
  • Varighet: 09.00-15.00
  • Undervisere: Marianne Kjølseth, Anne Tine Ødegård og Johan Mattsson
  • Pris: Kr 6540,-
  • Sertifiserte i Norsk takst: Inkludert i årlig etterutdanningsavgift*

Inneklima

En takstingeniør kan og bør ha tilstrekkelig kompetanse til å kunne undersøke og vurdere de mest sentrale inneklimafaktorene. Undervisningen tar for seg undersøkelsesmetoder og vurdering i henhold til grenseverdier av blant annet temperatur, relativ luftfuktighet, ventilasjon, svevestøv og muggsopp. I tillegg blir tiltak og kostnadsvurderinger diskutert. 

Asbest

Selv om asbest ble forbudt brukt 1985, er det mange bygninger som har asbestholdige materialer. Asbestholdige materialer ble ikke fjernet da videre bruk ble forbudt. Hvis materialene ikke oppdages og identifiseres i tide ved oppussing og rehabilitering, kan dette føre til en uakseptabel spredning av asbestfibre, stenging av lokaler samt påfølgende omfattende saneringskostnader. Kurset gir en grunnleggende kunnskap om hvilke materialer som kan inneholde asbest og hvordan man undersøker dem. 

Radon

Radon er en luktfri, radioaktiv, kreftfremkallende gass som er naturlig forekommende i grunnen. I mange eldre bygninger kan radongass sige inn via utettheter i gulv og grunnmur, men selv moderne bygninger med radonsperre kan ha utettheter på grunn av mangelfull utførelse og dermed uakseptable radonnivåer innendørs. Fordi både årsaken til innsig av radon og aktuelle tiltak for å håndtere et radonproblem er bygningsrelatert, er det naturlig at takstmenn har en grunnleggende kompetanse i undersøkelse og vurdering av radon. 

Underviserne:

Johan Mattsson, dr.philos. og spesialrådgiver i Mycoteam med 35 års erfaring av inneklimaundersøkelser.
Marianne Kjølseth, Fagansvarlig asbest. Inngående kunnskap om både regelverk, prøvetaking, analyser og sanering. 
Anne Tine Ødegård, Fagansvarlig radon. Omfattende kunnskap om både regelverk, målemetoder og vurdering av tiltak. 

Hvordan gjennomføres kurset?

Dette kurset gjennomføres som webinar. Du vil da følge undervisningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til underviseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post i god tid før kursstart.

Har du spørsmål?