Rapportskriving

Skriver du takstrapporter som skal hjelpe boligkjøpere med å ta gode avgjørelser? Rapporter som du er avhengig av at når gjennom, fordi leseren skal forstå noe viktig? I så fall er dette nettkurset noe for deg. Enten du er takstingeniør eller rådgiver, vil godt språk gi deg et fortrinn. Dette nettkurset gir deg en innføring i hvordan du kan gjøre tekstene dine forståelig for alle. Det er Cand. philol. og språkekspert Aarge Rognsaa som tar deg gjennom nettkurset i egen animert person.

  • Dato: Hver dag hele året
  • Tilgang: 14 dager
  • Underviser: cand.philol Aage Rognsaa
  • Pris: Kr 5430,-
  • Pris sertifiserte i Norsk takst: Inngår i årlig etterutdanningsavgift*
  • Antall tellende kurstimer i Norsk takst: 10
Video fra NEAK

Hva lærer du?

Nettkurset ser nærmere på hva klarspråk er og hvem du skriver for. Hvordan kan du skape god orden og oversikt når du skriver? Du skal gjennom fem digitale leksjoner med 10 videoer og interaktive oppgaver. Hver leksjon tar for seg ett konkret tema. Nettkurset avsluttes med en interaktiv flervalgsoppgave. To viktige ressurser hører med. Dette er en skriveveileder for klarspråk og to mønsterrapporter.

Aage Rognsaa

Underviser er Cand. philol., språkkonsulent og tidligere førstelektor Aage Rognsaa. Rognsaa har bistått Norsk takst som språkvasker for frasebanken i boligsalgsrapporten. Som kursholder har han vært engsjert for NEAK, Norsk takst og tidligere NITO takst siden 2010. Han står også bak en språkveileder som benyttes av sertifiserte medlemmer i Norsk takst

Har du spørsmål?