Nettkurs i European Valuation Standards
Meld meg på ›
Sted
Nettbasert
Når
hver dag hele året
Tilgang
Tilgang: 14 dager

Ta kurset når som helst og hvor som helst

"Jeg gjennomførte nettkurset i EVS i dag. Jeg må si det var veldig bra satt opp. Slikt vil vi ha mer av!" - Jon-Aage Bjørnholt

Dette nettkurset gir deg en god innføring i den ledende Europeiske Standarden for takseringsarbeid.

Du vil gjennomføre dette kurset ved hjelp av videoforelesning og interaktive oppgaver. Kursbeviset henter du selv ut når oppgavene er gjennomført og bestått på vår e-læringsportal.

Standarden er utarbeidet av TEGoVA (The European Group of Valuers Assosiations). TEGoVA er en europeisk organisasjon bestående av profesjonelle organisasjoner innenfor takseringsbransjen. Medlemmene er bransjeorganisasjoner fra forskjellige europeiske land som har takstmenn i sin medlemsmasse. Norsk takst har vært medlem i mange år.

Sammen med øvrige kvalifikasjoner og erfaring kan sertifiserte takstmenn i Norsk takst søke om å bli godkjent som TEGoVA Residential Valuer (TRV) for boligtaksering eller Recognised European Valuer (REV) for taksering av næringseiendommer. Slike anerkjennelser er derfor et internasjonal kvalitetsstempel.

Oppdragsbestiller skal kunne være sikker på at den takstmannen som velges har nødvendig kompetanse, erfaring og kjennskap til oppdragstypen. Brukere i alle land i Europa skal kunne kjenne igjen grunnlaget for taksten, systematikken til takstmannens arbeid og rapporten til takstmannen.

TEGOVA: Om European Valuation Standards

Innhold

  • de internasjonale takstorganisasjonene
  • oppbyggingen av European Valuation Standard (EVS)
  • markedsverdi og andre verdigrunnlag
  • oppdragsbekreftelsen
  • takstrapporten
  • automatiserte takseringsmodeller
  • veiledninger og retningslinjer
  • etiske retningslinjer
  • EU-lovgivning

 

 

 

Foreleser

Foreleser over video: Erik. H. Larsen, Sivilingeniør (Takstmann, Norsk Takst)

Påmeldingen er bindende og du vil få tilgang til kurset i løpet av to arbeidsdager. E-postadressen du oppgir i påmeldingen vil benyttes når du får tilsendt informasjon for pålogging på e-læringsportalen.

*Kurset dekkes av den faste årlige etterutdanningsavgiften fra Norsk takst for de som er underlagt kravet om etterutdanning.

 *Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst.

 

 

 

Meld deg på

Nettkurs påmelding

Fieldset legend