Hva er el-takst?
På dette kurset får du en gjennomgang av hva el-takst er. Dyktige foredragsholdere med breddekunnskap innen elektro, bygg og juss vil ta deg igjennom de ulike aspekter man kan møte på ved el-taksering. Kurset passer for deg som utarbeider tilstandsrapporter eller arbeider med reklamasjoner og annen elektro-problematikk.
Hva lærer du?
Dette kurset handler om de vurderingene du som takstingeniør skal gjøre av el-anlegg i boliger. Kurset er utarbeidet for at du skal kunne utarbeide tilstandsrapporter i tråd med ny avhendingslov. Vi vil vise hvordan et tverrfaglig samarbeid mellom bygg-takstingeniører og el-takstingeniører kan gi færre feilvurderinger og redusere risikoen for erstatningansvar. Det er ikke alle installasjoner du har forutsetning for å kunne vurdere tilstand eller kvaliteter på. Du får informasjon om prosesser ved reklamasjonssaker. Samspillet mellom takstingeniører og advokater/jurister er sentralt skulle man komme i ansvar for vurderinger som er gjort.
Lytt til fageksperter på el-taksering! Forelesere på kurs i el-taksering er Advokat Ketil Krohn Venås, Takstingeniør Magnus Hem og eltakstmann/elektroinstallatør Per Iver Strand.
Vi vil se nærmere på følgende;
- Hva en el-takstingeniør jobber med innenfor elektrorelatert taksering
- Forskjeller på el-kontroll (DLE-kontroll, Hafslundkontroll, NEK-kontroll, forenklet og utvidet kontroll, el-takst).
- Ny norm innenfor elektro: spesielt tilpasset avhending.
- Hva er FEL, FEK, NEK 399, NEK 400, NEK-kontroll (405-serien)?
- Hva skal takstingeniøren vurdere uten å ha nødvendige elektro-kunnskaper?
- Hvilke konsekvenser kan feil vurderinger gi etter ny avhendingslov?
- Hvilket ansvar påtar takstingeniøren seg for el-anlegget i en bolig ved utarbeidelse av tilstandsrapport?
- Erfaringer med ny avhendingslov: tallmateriale fra forsikringsselskapene
- Når bør en bygg-takstingeniør kontakte en el-takstingeniør?
- Fallgruver for en takstingeniør
- Profesjonsansvar og nye momenter ved ny avhendingslov.
- Forskrift til ny avhendingslov: § 2-18 elektro: mange aspekter, eksempler, utfordringer med forskriften opp mot IVIT.
- Erfaringsutveksling på egne saker: koblinger mellom el-takstingeniør, bygg-takstingeniør og det juridiske.
Hvordan gjennomføres kurset?
Dette kurset gjennomføres som webinar. Du vil da følge forelesningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til foreleseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post i god tid før kursstart.
For å delta på et webinar trenger du en PC/Mac og en god internettforbindelse. Vi anbefaler å bruke hodetelefoner med mikrofon. Dette for å unngå å ta opp støy fra rommet du er i når du skal stille spørsmål. Du vil sikkert også unngå å forstyrre andre i hjemmet ditt eller på kontoret. Samme dag som webinaret arrangeres, vil du motta en e-post med instruksjoner du trenger for å logge deg på.
- gi deg informasjon om kursreglement ved påmelding.
- gi deg praktisk informasjon om kurset i forkant.
- gi deg informasjon dersom dine personopplysninger må deles med en tredjepart for gjennomføring av kurs (Gjelder noen samarbeidskurs som kurs i våtrom og naturskade).
- gi deg informasjon om eventuelle opptak som gjøres av et webinar.
- gi deg tilgang til kursmateriell i etterkant av gjennomført kurs
- utstede kursbevis til deg ved fullført kurs
Sertifiserte takstingeniører i Norsk takst får dekket kursavgift for fem fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.
Norsk takst er bestiller av kurs rettet mot sine medlemmer og Norges Eiendomsakademi er utvikler og leverandør. Minimumskravet til etterutdanning er 20 kurstimer i løpet av året. Den faste årlige etterutdanningsavgiften, for takstingeniører som er underlagt kravet om etterutdanning, dekker inntil 50 kurstimer med vanlige etterutdanningskurs i regi av NEAK i løpet av året.
- Halv dag (eks. 09.00-12.00): Kurset gir uttelling for 5 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- Hel dag ( 09.00-15.00): Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
- 2 dagers kurs: Kurset gir uttelling for 20 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst
Som sertifisert i Norsk takst kan du både bytte kurs og melde deg av fra din påloggingsside som medlem. Vær obs på at vi har avmeldingsfrister.
Dersom du ikke er sertifisert i Norsk takst kan du kan melde deg av kurset ved å sende en e-post til post@neak.no. Avmelding kan gjøres inntil 1 (én) måned før kursstart. Melder du deg av etter fristen, eller uteblivelse ved oppstart, faktureres du 3.000,- i avbestillingsgebyr. Dette gjelder selv om du er medlem i Norsk takst. Ved avmelding pga. sykdom kan du få kursavgiften refundert mot fremlagt legeattest.
Har du spørsmål?
Fristen for påmelding gjennom nettsiden er gått ut. Ta kontakt med kursansvarlig.
I vår podcast Takstpraten kan du lytte til fageksperter fra takst- og eiendomsbransjen som virkelig kan regelverk knyttet til boligbygg.