Nyttige tips før eksamen

Nyttige tips før eksamen kan hjelpe deg med å prioritere riktig. Slik kan du forberede deg til eksamen på en best mulig måte.

Det er vanlig å være litt nervøs før eksamen

Nyttige tips kan hjelpe deg med å fokusere riktig i en litt stressende periode. Ja, det er vanlig å være litt nervøs før eksamen. Ved hjemmeeksamen bør du pålegge deg selv noen faste rammer for ikke å miste fokus. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å mestre presset før og underveis i eksamen.

Video fra NEAK

Lag en plan

Bruk kalenderen og lag en leseplan som er overkommelig for deg. Planen vil gjøre deg trygg på at du rekker å komme gjennom alt fagmateriellet du skal til riktig tid. Et nyttig tips er å informere familie og arbeidsgiver om at du studerer på deltid. Dersom de er klar over at du skal studere på deltid så vil de vise hensyn der de kan.

Skill mellom lesetid og fritid

Når du forbereder deg til eksamen kan det være lurt å jobbe intenst i perioder for så å ta pauser der du gjør noe helt annet.  Fysisk trening er godt for konsentrasjonen, så vær gjerne i bevegelse når du har pause.

Gå gjennom tidligere oppgaver

Repetisjon er alltid bra. Blant nyttige tips er det å gå gjennom tidligere oppgaver og tester et godt et. Hva har du lært av disse og hva kan du forbedre neste gang?

Lag en oppsummering

Et godt råd er å være forberedt. Dette handler om å jobbe jevnt og trutt gjennom semesteret og å sette seg inn i læringsmålene. Har du tatt egne notater under utdanningen og/eller under eksamensforberedelsene? Da har du en stor fordel. Mye kan skrives før eksamen. Et godt tips er lese gjennom notatene dine dagen før eksamen starter.

Sorter hjelpemidlene dine

Du kan med fordel forberede deg til selve eksamenssituasjonen. Hvilke hjelpemidler kan du for eksempel bruke på en nettbasert eksamen? Et nyttig tips er å sortere og merke hjelpemidler du kan benytte under eksamen. Du kan lage en god mappestruktur på din pc slik at du finner igjen all relevant informasjon. Slike forberedelser kan bidra til å gi oversikt og dempe opplevelsen av stress.

Koble av og spis godt

Sett av tid til gode pauser. Det er viktig å spise godt og koble helt av når du først tar deg en pause. Slik får du påfyll av energi og restitusjon. Sett deg delmål underveis ved hjemmeeksamen. Det er lettere å nyte pausen du tar når du har nådd et delmål.

Tenk positivt og ro deg selv ned

Pleier du å bli skikkelig nervøs før eksamen? For mange kan angsten oppleves som ødeleggende. Det er helt normalt å føle på noe angst. Litt stress kan også gjøre at du blir mer skjerpa under eksamen. Dette er en bra ting, du vil yte bedre. Ved å akseptere de ubehagelige tankene så kan du unngå at de vokser seg større enn nødvendig. Under eksamen er det viktig at du fokuserer på det du kan, ikke på det du ikke kan. Minn deg selv på at du får nye sjanser hvis det skulle gå dårlig.

Lykke til!

Norges Eiendomsakademi (NEAK) har lang erfaring med gjennomføring av nettbasert eksamen. På en nettbasert eksamen svarer du på spørsmål innen en forhåndsbestemt tidsramme. Noen elektroniske deloppgaver inkluderer svarbehandlingsmoduler som gjør at resultatet kommer umiddelbart etter at kandidatene har fullført testen. Våre sensorer vurderer også svarene manuelt for spørsmål av typen langsvar der resultatene ikke er automatiserte.

hvordan bruke KI som student