7 tips før eksamen

Slik kan du forberede deg på best mulig måte.

Det er vanlig å være litt nervøs før eksamen. Ved hjemmeeksamen bør du pålegge deg selv noen faste rammer for ikke å miste fokus. Studieveileder Arild Roksvaag gir deg 7 tips som kan hjelpe deg med å mestre presset før og underveis i eksamen.

 

1. Lag en plan

Bruk kalenderen og lag en leseplan som er overkommelig for deg.

2. Skill mellom lesetid og fritid

Når du forbereder deg til eksamen kan det være lurt å jobbe intenst i perioder for så å ta pauser der du gjør noe helt annet.  Fysisk trening er godt for konsentrasjonen, så vær gjerne i bevegelse når du har pause.

3. Øv før eksamen

Gå gjennom tidligere oppgaver og tester. Hva har du lært av disse?

4. Lag en oppsummering

Har du tatt egne notater under studiet og/eller under eksamensforberedelsene? Da har du en stor fordel. Mye kan skrives før eksamen. Les også gjennom notatene dine dagen før eksamen starter.

5. Sorter hjelpemidlene dine

Sorter og merk hjelpemidler du kan benytte under eksamen. Dersom du kan bruke PC-en som hjelpemiddel på eksamen, lag en god mappestruktur slik at du finner igjen all relevant informasjon. Sjekk at alt det tekniske fungerer godt før eksamen.

6. Koble av og spis godt

Det er viktig å spise godt og koble helt av når du først tar deg en pause. Sett deg delmål underveis ved hjemmeeksamen. Det er lettere å nyte pausen du tar når du har nådd et delmål.

7. Tenk positivt!

Under eksamen er det viktig at du fokuserer på det du kan, ikke på det du ikke kan. Stress ned, tenk positivt og ta pauser.

 

Har du spørsmål?

Ta kontakt med veilederen din!


Lykke til!

 

Oppdatert 14. januar 2020.