7 fordeler ved å ta et nettkurs

Hvorfor er nettkurs et godt alternativ til oppmøtekurs?

Deltidsstudent hjemme på kjøkkenet

1. Det koster mindre

Dersom du ønsker å være kostnadsbevisst er nettkurs en smart løsning. Du betaler bare for det du ønsker å betale for, og slipper kostnader for reise og overnatting.

2. Det er enkelt å møte opp

Du har sikkert opplevd hvor vanskelig det kan være å komme seg til et kurssted en vinterdag i snøstorm. Du må stå opp tidlig, måke oppkjørselen og navigere på krevende føre. Om det ikke er dårlig vær kan det være mange andre forhold som gjør det vanskelig for deg å komme frem til kursstedet. Dersom du tar et nettkurs så betyr oppmøte helt enkelt å åpne din pc.

3. Komfort i hjemmet

Du kan ta et nettkurs fra hjemmet ditt eller fra din favoritt cafe. Dersom du ønsker å ligge i sengen og høre på klassisk musikk mens du ser en presentasjon, kan du selvsagt gjøre det. 

4. Oppnå kurspoeng i tide

Etterutdanning og livslang læring er nå en naturlig del av mange yrker. For eksempel kan det være at du trenger å samle opp et visst antall kurspoeng innen årsslutt. Det er ikke alltid at du har tid eller mulighet til å ta kursene som er tilgjengelige i en gitt tidsperiode. Nettkurs er den perfekte løsningen hvis du må ta igjen for tapt tid.

5. Fokuser bedre

Det er ikke alltid like enkelt å fokusere bra på et ordinært kurs. Noen ganger er det å sitte ved siden av mange mennesker forstyrrende for konsentrasjonen. Med et nettkurs er det mye lettere å fokusere på hva du holder på med og du kan velge å lære når du er opplagt og kvikk. Dersom du har konsentrasjonsproblemer kan du ta pauser akkurat når du selv føler for det.

6. Lær nye IT-ferdigheter

Hvis du aldri har vært så sterk på IT-ferdigheter, vil et nettkurs tvinge deg utenfor din komfortsone. Du vil lære deg å navigere gjennom forelesninger, lese dokumenter digitalt og samhandle med andre på nettet. Selv om dette kan virke skummelt for noen, så er det viktige ferdigheter i dagens digitale verden.

7. Øv på selvdisiplin

Det å gjennomføre et nettkurs krever selvdisiplin. Det er ingen lærer som forteller deg når innleveringsfristen er. Du må aktivt logge deg inn på e-læringsportalen og gjennomføre de oppgavene som gjør at du består nettkurset. Ved å gjennomføre et nettkurs vil du få bevist for deg selv at du har disiplin og kan nå dine mål.