NS 3515 utbedring av fukt­ og vannskader
Meld meg på ›
Sted
Webinar
Dato
27. oktober
Tidspunkt
09.00-15.00

Dette kurset gjennomføres gjennom et webinar. Du vil da følge forelesningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til foreleseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post samme morgen som kursstart.

Vann og fuktskader er mer vanlig enn innbrudd og brannskader i norske boliger. Vann- og fuktskader som ikke utbedres riktig kan medføre økonomisk tap og helseplager for beboere og brukere. Det er derfor utarbeidet en nasjonal standard som setter krav til kvalitet i arbeidet med skadebegrensning og sanering. I løpet av dette kurset får du en grundig innføring i standarden. Standarden omfatter ikke årsaksavklaring, men kurset tar en økt også om dette.

Innhold

  • Standardens omfang og innhold; hvem er den laget for, og hva vil være effekten for ulike aktører?
  • Innføring i standardens ulike deler og hvilke konkrete krav som stilles.
  • Vurderingspunkter; når er det behov for å bruke huet?
  • Hvordan skal en utbedringsprosess dokumenteres, og hvem skal ha hvilken informasjon når?
  • Skadekartlegging og årsaksavklaring – hva må med i «husdoktorens» verktøykasse?

Foreleser

Mari Sand Austigard

Mari Sand Austigard er seniorrådgiver i Mycoteam og ledet komiteen som utarbeidet NS 3515. Hun var også sentral i komiteen som utarbeidet NS 3512 Måling av fukt i trekonstruksjoner. Mari har en doktorgrad i treteknologi, og har arbeidet med fukt- og vannskader og tilhørende følgeskader i mer enn 15 år.

*Sertifiserte takstmenn i Norsk takst får dekket kursavgift for fire fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.

*Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst.

 

Meld deg på

Kurspåmelding 2

Kurspåmelding 2