Byggelånsoppfølging med skjematur
Meld meg på ›
Sted
Webinar
Dato
7. desember
Tidspunkt
09.00-15.00
Påmeldingsfrist
7. november

Hvordan gjennomføres en byggelånsoppfølging?

Dette kurset gir deg oversikten over viktige dokumenter, skjematurer og spørsmål som må besvares.

Byggherrer og långivere trenger faglig kompetente ressurser til å sikre et økonomisk trygt fundament for utbetalinger ved deres byggelån i byggefasen fram til overtakelse. Dette kurset gir deg kunnskap om hele prosessen ved takstproduktet byggelånsoppfølging/byggelånskontroll. Praktisk gjennomgang av skjematur.

Dette kurset gjennomføres gjennom et webinar. Du vil da følge forelesningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til foreleseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post samme morgen som kursstart. 

Innhold

Innhold

  • Hva er en byggelånsoppfølging
  • Hvorfor byggelånsoppfølging
  • Entrepriseformer og kontrakter
  • Hvordan gjennomføres en byggelånsoppfølging
  • Viktige dokumenter å innhente/vurdere
  • Byggebudsjett
  • Byggelånskontrollørens ansvar - Oppdragsavtale
  • Gjennomgang av skjematur for byggelånskontroll i Webtakst
  • Spørsmål underveis og etter kurset

Bank/långiver og tiltakshaver/byggherre ønsker i økende grad en byggfaglig kompetent og uavhengig tredje part for å sikre et økonomisk trygt fundament for utbetalinger i byggefasen.

Heldagskurset foregår i plenum og deltakerne inviteres til spørsmål og erfaringsutveksling.

Det er ikke nødvendig å ha med eget dataverktøy men det anbefales at kursdeltakerne på forhånd har orientert seg i skjematuret på Webtakst.

Merk at det i Webtakst må opprettes oppdrag (kunde) før en får tilgang til skjematuret.

Kursmateriell blir tilgjenglig i Moodle i forkant av kurset og blir også sendt ut til deltakerne.

I etterkant av kurset kan deltakerne gjennomføre en nettbasert kunnskapstest med 30 spørsmål og med 3 ulike svaralternativ. 70 % riktige svar gir godkjent og eget kompetansebevis.

Kvalifikasjonskrav knyttet til byggelånskontroll 

I Norsk takst er det lagt til grunn at de som skal gjennomføre byggelånskontroll, skal være sertifisert innen Verdi Bolig. De som er sertifisert innen Verdi Bolig får tilgang til skjematuret for byggelånskontroll etter gjennomført opplæringen og har bestått kunnskapstesten.

Byggelånskontroller omfatter blant annet verditakster og forhåndstakster som er en del av Verdi Bolig sertifikatet. Det er også et krav fra Tryg forsikring at den som skal gjennomføre byggelånskontroll, har sertifikatet Verdi Bolig, for at den kollektive forsikringen skal være gyldig.  

 

 

Foreleser

Takstingeniør Stein Oddvar Hanto har bakgrunn som Byggmester og daglig leder i egne bedrifter siden 1978. Lærer på videregående skole i tømrerfaget. Takstingeniør siden 2010. Takstutdanning hos NITO Takst, Norges Eiendomsakademi (NEAK), Naturskadepoolen og Landbruksdirektoratet. Prosjektleder for utvikling av tjenesten Byggelånskontroll i Norsk takst.

 

Viser til vårt kursreglement og angrefrister:

Vilkår og betingelser - Norges Eiendomsakademi (neak.no)

*Sertifiserte takstmenn i Norsk takst får dekket kursavgift for fire fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.

*Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld deg på

Kurspåmelding 2

Kurspåmelding 2