Byggefeil og skader med fokus på nye materialer og byggemetoder
Meld meg på ›
Sted
Webinar, nettbasert.
Dato
16. november
Tidspunkt
09.00.-15.00
Påmeldingsfrist
16. oktober

Byggskader vi ikke hadde før

Vi fokuserer på nye materialer, byggemetoder og gjennomføringsprosesser som gir byggskader som vi ikke hadde før.

Dette kurset gjennomføres gjennom et webinar. Du vil da følge forelesningen live på nett, og du vil kunne stille spørsmål til foreleseren via tale eller chat. Du vil få tilsendt en lenke til webinaret på e-post samme morgen som kursstart.

Innhold

Det stilles store krav til å oppdage og vurdere forskjellige feil med etterfølgende skader i bygninger. I tradisjonelle bygninger er både konstruksjoner og ulike skader godt kjent. En betydelig større utfordring er undersøkelse og vurdering av moderne bygninger der nye materialer, byggemetoder og gjennomføringsprosesser viser det seg skader som vi ikke hadde før, og som gir problem. I tillegg er slike problemer ofte vanskelige å undersøke og vurdere i forhold til eventuelle tiltak og kostnader.

Kurset har søkelys på hvordan moderne materialbruk, byggemetoder og gjennomføringsprosesser forårsaker skader.

Målsetningen med kurset er å øke kunnskap og forståelse for hvilke problemstillinger som er vanlig å finne i moderne og nylig rehabiliterte bygninger. I tillegg gir undervisningen opplæring om hvordan forskjellige risikoutsatte konstruksjoner undersøkes, vurderes og utbedres.

Kurset omfatter 6 timers nettundervisning med innlagte pauser, diskusjon på slutten av hvert innlegg samt tid til lunsj.

 

 

Foreleser

Johan Mattsson er Fagsjef i Mycoteam og jobber særlig med muggsopp/inneklima, treskadeinsekter, kulturminner og litteratur. Cand. scient. med hovedfag i biologi (mykologi) fra Universitetet i Oslo 1985. Var med å starte Mycoteam i 1986, og er med i firmaets ledergruppe. Johan er også autorisert skadedyrbekjemper og er klarert for oppdrag offshore i Nordsjøen.

Svein Bjørberg er rådgiver i Multiconsult AS og , professor emeritus ved NTNU/HiØ. Bjørberg er ingeniør fra GTI 1966 og sivilingeniør bygg fra NTNU 1973. Han regnes for en av landets fremste eksperter innen bygningsforvaltning.

Viser til vårt kursreglement og angrefrister:

Vilkår og betingelser - Norges Eiendomsakademi (neak.no)

*Sertifiserte takstmenn i Norsk takst får dekket kursavgift for fire fulle kursdager gjennom den årlige etterutdanningsavgiften.

*Kurset gir uttelling for 10 kurstimer til etterutdanningen i Norsk takst.

Meld deg på

Kurspåmelding 2

Kurspåmelding 2