Nytt og omfattende e-læringstilbud

Moderne Nettstudier Norges Eiendomsakademi

NEAk har et helt nytt e-læringstilbud for takstmenn. Dette gjør det enda lettere å videreutdanne seg innfor byggteknisk rådgivning, forsikring og byggledelse.

– Systemet heter Moodle, har over 93 millioner brukere og er en av de beste modellene for å kombinere jobb med videreutdanning, forklarer administrerende direktør i Norges Takseringsforbund (NTF), Are Andenæs Huser.

NTF eier Norges Eiendomsakademi (NEAK), som tilbyr mer enn 1100 takstmenn etter- og nyutdanning.

– Norske takstmenn er generelt veldig flinke til å ta etterutdanning, og gjennom Moodle får studentene et skreddersydd opplegg. Det gjør det enda enklere å studere på egen hånd, noe som bidrar til at NTF-sertifiserte takstmenn er topp kvalifiserte i møte med kunder, sier Andenæs Huser.

Les: 5 gode grunner til å studere ved NEAK

 

Flere vil utdanne seg

Den nye e-læringsportalen ble rullet høste 2017, og nå er alle studier ved NEAK ligge tilgjengelig på en portal som er skreddersydd for e-læring.

– Etterspørselen etter nettbaserte studier og kurs er økende. Våre deltakere er i full jobb, og det er viktig med en brukervennlig og fleksibel plattform som gjør det enkelt å studere på deltid. Dette er en slik løsning.

Den interaktive portalen har en rekke muligheter som gjør studiene engasjerende og pedagogiske. Alt fra tankevekkende videosnutter, e-bøker og videoer til live-overførte forelesninger og brukerforum skal gi et perfekt utgangspunkt for å lære.

Deltakerne får også personlige utmerkelser etter hvert som de gjennomfører deler av undervisningen. Til slutt kan de selv skrive ut diplomet som beviser at de har gjennomført.

Gode tips: Slik lykkes du med å studere på deltid

 

Tiltrekker seg flere yrkesgrupper

NEAK har årlig rundt 500 studenter som spesialiserer seg videre innenfor ulike emner, for eksempel boligtaksering, skadetaksering, landbrukstaksering eller taksering av næringseiendommer.

– Ikke alle blir takstmenn. Stadig flere studerer for å bruke kunnskapen innenfor byggteknisk rådgivning, forsikring og byggeledelse. Det er positivt at studiene tiltrekker seg andre aktører, synes NTF-direktøren.

Tanken er å tilby e-læring i kombinasjon med kurs med oppmøte. NEAK har allerede testet såkalte webinarer med streaming på nett med stor suksess.

– Det har vært svært god deltakelse på disse webinarene. Det er tydelig at målgruppene våre synes dette er en fleksibel og enkel måte å utdanne seg på.

Les også:Prosjektledelse, eiendomsforvaltning eller taksering. Finn ditt studium her

 

Digital arbeidshverdag

I likhet med de aller fleste bransjer, går også takstbransjen gjennom en digitalisering. Ifølge Andenæs Huser er det viktig at NTF som kunnskapsbedrift har den digitale kompetansen og forbereder studentene på det som møter dem i arbeidslivet.

– De nye verktøyene forandrer bransjen vår. Både takst av eiendom, byggeplass og eiendomsforvaltning bruker i dag digitale verktøy. Vårt nye e-læringstilbud er svært godt egnet til å lære bort denne type kompetanse, sier Andenæs Huser.

 

Oppdatert 8. januar 2018.